Wat is dat, de ziel?

We zijn via onze moeders geboren en op de aarde neergezet als wezentjes van vlees en bloed.

Door het ‘vleselijke’ samenkomen van vader en moeder, man en vrouw ontstaat er een vruchtbaar leven wat vaak na 9 maanden ter wereld komt.

Deze biologische verklaring, zo wordt het ons op school geleerd. Er wordt geleerd dat we door een biologische verbinding op aarde komen.

Dit is iets wat er vanuit de wetenschap erg lang bekend is.

Hierdoor zijn mensen door de eeuwen heen vergeten dat er een INDALING van de Ziel plaatsvindt , in het wezentje wat er geboren wordt.

Het is dus de Ziel die een lijf in bruikleen heeft gekregen om het leven te ervaren als mens.

In de kindertijd krijgen we vaak op school, via ouders en via andere omgevingsfactoren te horen hoe wij dienen te leven, waar we ons aan moeten houden, welke regels er zijn in de omgeving waarin we leven.  Later breidt dit zich uit naar het landelijke en de wereldwijde systemen.

Er wordt op die manier in ons onderbewustzijn ‘geleerd’, dat alles wat we nodig hebben, buiten onszelf ligt en dat we ons aan dienen te passen aan de omgevingsfactoren.

Al die tijd is en blijft de ziel aanwezig, het is vaak een ondergesneeuwd kindje.  Heel jammer om dit bij zoveel mensen te zien. Hun volledige potentie en kracht zijn ondergesneeuwd. Men is in de loop der eeuwen vergeten om hun ziel te voeden.

Voor een aantal mensen klinkt dit een beetje zweverig. De ziel voeden betekent niet dat je naar de kerk hoeft te gaan om te bidden tot een god.

Het betekent: je passie voeden, jezelf erkennen en naar jezelf kijken, gewoon zoals je bent. Jezelf durven waarderen als persoon.

In de buitenwereld, in gezinnen, in werksituaties, is het heel normaal om jezelf een ‘rol’ aan te meten: jezelf in een hokje te duwen met de verwachtingen die een ander over je heeft.

Hoeveel mensen zijn gewend om ‘gepaste’ antwoorden te geven, om een ander te pleasen zodat ze dan ‘lief’ gevonden worden?

Ben je dan nog wel eerlijk naar jezelf, naar je eigen ziel? Of leef je dan het leven hoe iemand anders dat wil?

Het woord egoïstisch heeft een nasmaak, ik heb weinig mensen gehoord die dit woord op een manier gebruiken die ten goede komt van zichzelf of een ander.

Wat is dat? Egoïstisch?

In het woordenboek vind ik een definitie: ‘alleen maar aan jezelf denken’.

Ik zie het persoonlijk op deze manier: een egoïstisch persoon heeft alleen maar belang in zichzelf waarbij het ten koste gaat van iets/ iemand anders.

Waarom ik dit zijspoor neem is het volgende.  Vanuit de maatschappij wordt er al gauw beoordeeld of iemand in een bepaald systeem past, volgens bepaalde normen en waarden leeft, of iemand altijd gehoorzaamt.

Aandacht voor de ziel, voor de unieke essentie wie je ECHT bent, ontstaat door de tijd te nemen om jezelf ook echt te leren kennen, je gevoelens, je emoties, je gedachten, je passies.  Dat het voor een ander overkomt dat je dan egoïstisch bent, zegt dan meer over de ander dan over jezelf.

Het reflecteert aan die ander, wat die persoon vergeten is om te doen. Een beetje ‘ me’  time is goed om in balans te komen met de essentie wie je bent.

Sommige mensen mediteren graag, anderen kunnen in een soort meditatie komen door in de tuin te werken, muziek te luisteren etc.

Geef jezelf de aandacht om verder te groeien en jezelf te ontwikkelen. Dat is hetgeen wat uitstraalt naar buiten. Mensen die dit nog moeten ontwikkelen zijn soms bang voor zichzelf , daardoor ook bang voor anderen die deze krachtige energie al uitstralen.

Welke keuze je zelf maakt: Have a blessed period!! It is time to nurture your soul and grow!

Namaste:)

4 gedachten over “Wat is dat, de ziel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s