Ziel(h)Erkenning in homoseksualiteit en diversiteit

 

Homoseksualiteit, we hebben er allemaal een mening over.

In veel culturen (en ook de westerse cultuur) wordt homoseksualiteit als onnatuurlijk beschouwd, in veel landen worden homoseksuelen nog gedoogd. Soms vermeden en er zijn ook nog landen waarin je vermoord wordt als je openlijk voor je homoseksualiteit uitkomt.

De meningen lopen uit van ; ” God heeft de man en vrouw geschapen om zich voort te planten ”  tot

” Homoseksualiteit is aangeleerd gedrag en onnatuurlijk” .

Ieder mens heeft recht op zijn eigen mening.

Vanuit het perspectief van de ziel (die immers onsterfelijk is) is ieder mens op aarde wel eens een man of vrouw geweest.

Door de eeuwen heen spelen zielen verschillende rollen waarin verschillende talenten ontdekt en versterkt worden, ervaringen worden opgedaan zodat de evolutie in het groepsbewustzijn door kan groeien. We zijn met elkaar verbonden, dus groeit de ene persoon op een bepaalde manier, dan werkt dat ook door op anderen.

Het is daarom ook niet zo vreemd om te beseffen dat er zielen zijn die in een vorig leven als man hebben geleefd en in dit leven als vrouw doorbrengen (of andersom). Geen enkel mens op aarde heeft alleen de vrouwelijke energie/mannelijke energie in zich. Het is de combinatie van deze twee die voor heelheid in het energiesysteem zorgen.

Een soort androgynie :uitleg

Ik noemde al in vorige blogs dat het de bedoeling is om deze energieën met elkaar in balans te brengen en te versterken. Het is een illusie om te denken dat vrouwen een man in hun leven nodig hebben om klusjes te doen en aan het werk te zijn. Ook is het een illusie om te denken dat mannen een vrouw nodig hebben om hun huis schoon te maken en eten te koken.

Dit zijn wel oude patronen die door de eeuwen heen in het groepsbewustzijn aanwezig bleef, terwijl de evolutie van de mens in sneltrein vaart gaat.

De geleerde lessen vanuit de ziel neemt men mee in de dna coderingen, evenals de lessen en karma uit de familielijnen van deze en vorige levens.

Net als andere onderdelen van de ziel, is ook seksualiteit maar een kleine schakel in het grote geheel van de ziel.

In het groepsgeweten / groepskarma is (door de eeuwen heen) opgeslagen dat alles wat ‘anders’ was werd veroordeeld en mensen werden afgekeurd op hun eigen voorkeuren en eigenaardigheden. Kijk naar de heksenvervolging in de middeleeuwen, een simpel voorbeeld.

Bij veel mensen die zich op een bepaalde manier anders voelen dan de rest, is er vaak grote onzekerheid om het masker af te doen van ‘het goede gezicht’ zoals de buitenwereld hen wil zien.

Deels door de angst om alleen te komen te staan, anderzijds door mensen teleur te stellen.

Als men vanuit zijn/haar ware natuur leeft, wordt de innerlijke kracht verdrievoudigd. Door angst en onzekerheden gaan mensen zich juist kleiner voelen, vertonen dan vaak aangepast gedrag wat niets laat zien van hun echte eigen zijn.

Uiteindelijk gaat het erom om vanuit je eigen kracht te leven, doe wat goed voor jezelf voelt zonder een ander bewust of onbewust zeer te doen.

Door een masker op te houden liegt men niet alleen naar de buitenwereld maar het meest naar zichzelf. Dat noemt men zelf verloochening. Ware geluk betekent volledig eerlijk zijn en blijven. Zowel naar anderen als naar jezelf.

Diversiteit in menselijkheid, diversiteit in voorkeuren. Het zegt niets over de medemenselijkheid. Het zegt niets over goede mensen of slechte mensen zijn.

Namaste!

2 gedachten over “Ziel(h)Erkenning in homoseksualiteit en diversiteit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s