Jezelf ontwikkelen, hoe doe je dat?

Grote veranderingen komen stap voor stap.

De eerste stap is het maken van de keuze dat het tijd wordt om iets te veranderen.

– Ieder mens wil geluk ervaren, zich goed voelen.

Toch ervaart iedereen weleens een moment waarin men zich alles behalve gelukkig voelt. Dat is geen probleem. Het wordt wel een probleem als die gevoelens vaak voorkomen.

De tweede stap is weten wat je wilt veranderen.

– Het is belangrijk om eerst te weten wie je bent en eerlijk naar je eigen gedrag te kijken. Je kan immers pas iets veranderen als je weet wie je bent, waar bepaald gedrag vandaan komt, en wat je kan / wilt verbeteren. Als jij niets wilt verbeteren, hoe kan je dan veranderen?

"Know thyself "

De derde stap is weten welk resultaat je wilt behalen.

– Waar wil je naartoe groeien? Wat wil je precies bereiken en waarom? Wat is de motivatie? De antwoorden op deze vragen brengen jou meer naar jezelf. Als je weet waarom je iets doet en waar je naartoe wilt, dan is het woord ‘moeten’ geen zwaar woord met een negatieve bijsmaak. Het woord ” moeten ” is dan juist een drijfveer om tot actie over te gaan.

De vierde stap is acties doen om jouw energie van ‘a’ naar ‘b’ te brengen.

– Het is geweldig om te beseffen dat je jezelf kunt ontwikkelen als je dat wilt. Toch is er wel actie nodig om de energie in beweging te brengen. Zonder acties, geen resultaten.

De vijfde stap is Kai-zen.  Say what?

– Kai-zen is een Japans woord voor het structureel ” verbeteren “. Het woord staat in verbinding met doorzettingsvermogen, veranderen en verbeteren.  Om jezelf te ontwikkelen is het belangrijk om regelmatig aandacht te schenken en stappen te zetten in je eigen ontwikkeling. Dit kan 1 stap per dag zijn.

Als je jezelf wilt ontwikkelen (en dat geldt voor alle doelen in het leven) is het belangrijk om regelmatig aandacht te schenken aan jezelf en waar je naartoe wilt.

” Thoughts create feelings, feelings create actions and actions create results “

Heb je een spiegel nodig om je onbewuste motieven bloot te leggen? Je mag mij bellen voor een vrijblijvend introductiegesprek : maandag tot donderdag van 11.00 tot 17.00 .

Telefoonnummer : 06 24 153 844

Je mag ook mailen om een andere tijd af te spreken of per mail antwoord te krijgen. Introductie kost niets en helpt je toch weer een stapje onderweg!

info@sattvahealing.nl

Wil je nieuwsbrieven van mij ontvangen? Stuur mij een bericht met je e-mailadres!! Onder de e-mailadressen verloot ik 3 energiesessies ter waarde van 30 euro! 🙂

Voel je vrij om deze blog door te sturen en te delen.

Namaste

2 gedachten over “Jezelf ontwikkelen, hoe doe je dat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s