“Het hangt in de lucht “: het helen van familiebanden

 

Vanuit menselijk perspectief wordt er gezegd :” je familie heb je niet voor het kiezen”.

Vanuit het perspectief van de ziel wordt er gezegd: “je hebt je eigen keuzes gemaakt als het gaat om je ouders EN de levenservaringen die je na je geboorte wil leren”.

In elke familie en gezin komen er situaties voor die de nodige uitdagingen met zich mee kunnen brengen. Net als het ‘ lijden ‘ in de wereld, zijn er ook soortgelijke situaties op kleinere schaal aanwezig.

Vanuit zielperspectief kiezen de zielen hun eigen ouders uit. Dit gebeurt op een dusdanige manier dat de levenservaringen vanuit bezieling beleefd wordt.

Maar hoe zit het dan met 1 ouder gezinnen? 

Ook in 1 ouder gezinnen zijn er op zielniveau lessen te leren. Juist door de fysieke afwezigheid van 1 van de ouders, zijn de kinderen vaak erop aangewezen om zelfstandiger te worden.

Kan men ook familiebanden helen als 1 van de ouders bijvoorbeeld al overleden is?

Jazeker. In het menselijk lichaam zit DNA waarin de verschillende energiecodes vastgelegd zijn. Niet alleen de fysieke eigenschappen van vader, moeder en kind liggen daarin besloten, maar ook de energiecodes die op zielniveau informatie in het lichaam brengen.

Als iemand overleden is, betekent dat alleen dat het stoffelijke voertuig niet meer fysiek op aarde is. In de oceanen van bewustzijn is de ziel nog aanwezig.

Familiebanden kan men helen door bewust te worden van de verschillende patronen die in de familie aanwezig zijn. Sommige patronen /gedachtegangen worden door de eeuwen heen meegenomen en kunnen onbewust voor bepaalde karaktereigenschappen zorgen die overgedragen worden zolang men onbewust leeft.

Door het licht van bewustzijn te laten schijnen, kunnen patronen doorbroken worden. Dit zijn vaak wel processen die wel tijd en aandacht in beslag kunnen nemen omdat het ook een tijd geduurd heeft om die patronen te ontwikkelen en als geloofssysteem vast te leggen.

” aardje naar zijn vaartje? “

Dat hoeft niet perse. Mensen hebben hun eigen mogelijkheden en keuzes. DNA is waar men mee geboren is, maar de codes staan niet vast. Door aan jezelf te werken (als je dat wilt) kan je al heel ver komen en je eigen DNA structuur veranderen.

Deze veranderingen in je fysieke lichaam, zorgen er ook voor dat je gedachten, gevoelens en uitstraling ook veranderen.

Waarom het helen van familiebanden?

Dit lijkt op grote schaal te gebeuren zodat mensen vanuit een een breder bewustzijn kunnen leven.

In de kindertijd was het vanzelfsprekend dat de ouders verantwoordelijk waren voor het zorgen voor het kind.

Veel mensen hebben bepaalde tekorten in hun kindertijd ervaren waardoor ze dat in hun volwassen jaren onbewust veel eisen van partners,vriendschappen en andere relaties.

Door de kinderjaren vanuit berusting en vergeving te transformeren, is er geen ‘kinderlijke’ behoefte meer die vervuld moet worden door de buitenwereld.

En door bewust te worden van die fase, ontstaat er een veilige basis voor jezelf en de ander. Zonder iets te eisen of te verwachten.

Met volledige onvoorwaardelijke liefde!

 

Namaste

Sattva Healing Chandra

Afbeelding

8 gedachten over ““Het hangt in de lucht “: het helen van familiebanden

  1. Dank voor je reactie Samira!

   Dat is mijn ervaring wel Samira :). Ik weet ook dat het soms erg lastige situaties kunnen zijn die de nodige tijd, aandacht en energie vragen/kosten.

   Soms zijn er ook dusdanig ernstige situaties en trauma’s aanwezig die echt heel diep liggen.

   Ik kan en wil voor niemand bepalen wat een ander zou ‘moeten’ doen, maar wat ik bij mezelf heb ervaren en ook bij andere mensen zie, is : door aan zichzelf te werken en van binnen te healen, werkt dit ook door in de buitenwereld.

   Namaste

 1. Chandra, wat wanneer je echt geen behoefte meer heb om familiebanden te helen?

  Als buitenbeentje in een gezin, ben ik via therapie aan mezelf gaan werken, zeker het verleden te verwerken waardoor ik nu zeker besef geen contact meer te willen met mijn familie. Ik bewandel nu mijn eigen pad waar geen familie meer in past en klaar bent met hen.

  Dat klopt, als je aan jezelf werkt, werkt dit door naar je medemens en wereld.

  Alle respect voor hen die nog wel hun familiebanden willen helen.

  Namaste.

  1. Hey Marianne!

   Dank je wel voor je openheid en vertrouwen! Ieder mens beslist inderdaad voor zichzelf welke keuzes men WIL maken.

   Ik herken die keuze ook. Voor mij stond die keuze ook vast, totdat het universum weer een ander plan leek te hebben (en ik ook aan mezelf merkte dat ik een puzzelstukje in mijn handen kreeg die ik nodig had om een andere keuze voor mezelf te maken).

   Goed dat je aan jezelf hebt gewerkt en dat je achter jou keuze staat. Wat ik ook benoemde in de reactie naar Samira toe :helen is een proces van jezelf, hoeft niet gelijk te betekenen dat je de keuze zou moeten maken om weer (regelmatig) contact met je familie te hebben.

   Het zijn diepgaande processen en ieder mens beslist voor zichzelf wat goed voelt!

   Namaste 🙂

   1. Hey Chandra,

    Niet voor niets het vertrouwen 🙂 en die krijgen er maar zeer weinig.

    Je reactie naar Samira toe ook gelezen, zeker het stukje over diepliggende trauma’s die ik zelf ook ervaren heb. Natuurlijk kun je op een kruispunt komen om een keuze te maken die op dat moment goed voelt en waar je achter staat. Dat kan zeker alsnog veranderen wanneer de tijd is aangebroken om weer contact te leggen via puzzelstukjes uit het Universum zoals je mooi omschrijft.

    Voor nu ondanks therapie krijg ik nog steeds dromen die met het verleden te maken en nog zeker aan dat stukje moet gaan werken. Op mijn eigen blog daar ook een artikel over geschreven, toevallig? vandaag.

    Fijn voor je dat je band met je familie hersteld zijn.

    Bedankt voor het delen en je fijne reactie 🙂

    Namaste

 2. Hey,

  Dat is dus waar het eigenlijk om draait. Ik ben er al een aantal jaren mee bezig. ik heb bergen werk verzet. Ik weet ook wat er aan de gaande is, en dat is pijnlijke om te zien, te voelen, te ervaren. De strijd gaat door, ik blijf eraan werken. Het vraagt enorm veel kracht en energie. Maar ik weet dat het universum je enkel iets geeft wat je aankan.
  Een mens is sterker dat hij/zij denkt 🙂

  1. Hoi Samira en Marianne,

   Ik heb deze blog geschreven vanuit het proces hoe ik het heb ervaren en dat heeft echt te maken met een innerlijk healingsproces! (helen van de familiebanden is ook een onderdeel van je energiesysteem en heeft in de eerste instantie niet gelijk iets te maken met andere personen)

   Nu is het wel zo dat ik ook mezelf blijf ontwikkelen, veel workshops en zelfstudie heb gedaan (veel gehuild, boos geweest etc). ik kreeg pasgeleden een healing van : http://www.magicoflife.nl , die werkte echt heel diep vanuit de kern door!

   maar inderdaad, wat jij ook zegt Samira : ieder mens krijgt wat hij/zij aankan (dat was voor mij ook een schrale troost).

   Heel veel sterkte en kracht toegewenst en moge de juiste inzichten tot jullie komen!

   Namaste

 3. ps:soms kunnen vorige levens ook een belemmering vormen in de ontwikkeling van familiebanden. Dat is waar ik in ieder geval ook achter was gekomen. Ik had alle lagen uit de kindertijd nagelopen en kwam er een paar jaren geleden achter dat er ergens in vorige levens nog wat oude karma op mij aan het wachten was 😛 .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s