Reflectie : ” Dood ” symboliseert ook gelijk ” het leven “

mijn nieuwe blog lees je hier :

Sattva Chandra ~ Zielerkenner

Hoewel de dood voor veel mensen als een angstaanjagend onderwerp wordt beschouwd is het ook tegelijkertijd het meest fascinerende aan het leven.

Het is even fascinerend als het leven zelf. De geboorte van een kind, dier, of de start van nieuwe dingen wordt vaak met alle liefde omarmt. Het is een start van wat nieuws, iets wat ontwikkeld gaat worden, wat nog niet tastbaar is, maar alle potentie heeft om te groeien tot iets groots en moois.

De dood heeft een ander boodschap dan het leven. Het beeindigen van situaties, levens, projecten,fasen. Het houdt in dat iets een andere vorm krijgt dan het was. En daarin liggen voor veel mensen de plekken van het lijden (verdriet, onzekerheid,angst, het loslaten van dat wat vertrouwd was). Aan de ene kant ‘ logisch’ dat meer mensen moeite hebben met dit onderwerp, niemand vindt het leuk om minder fijne gevoelens te ervaren.

In het…

View original post 202 woorden meer

8 gedachten over “Reflectie : ” Dood ” symboliseert ook gelijk ” het leven “

 1. Het is gewoon het leven, of beter gezegd het maakt deel uit van ons leven op aarde. En als men er zo kan over denken, hoef je geen angst voor de dood te hebben, het gaat gewoon door en dat is het wiel het leven het zijn.

 2. Namaste Shiva ! Klopt, ook al is het ‘ gewoon ‘ een onderdeel van het leven, toch lijkt het erop dat dit een onderwerp is waar niet snel over gepraat zal worden..Dank je wel voor je reactie!! Namaste!

  1. Omdat heel wat mensen een angst ervoor hebben. En daarom er niet willen over praten.
   Zo is het ook dat het lijden bij de dood meer de karma van de persoon is. Maar dat is weer iets helemaal anders.

   1. Dank je wel voor je reactie Shiva! klopt idd. Ik had deze link ook op mijn facebook pagina geplaatst waarop iemand ook uitgebreid reageerde! hoe dit onderwerp nog eigenlijk in de taboesfeer hangt..en dat terwijl dit ook een onderdeel is van het leven ❤ over het lijden bij het doodgaan, daar weet ik zelf weinig vanaf..wel benieuwd..heb je daar meer informatie over of zelf over geblogd?

    Namaste ! 🙂

   2. Facebook heb ik niet maar dan zie je maar weer dat er nog mensen bezig zijn met dit onderwerp.
    Het hoort nu eenmaal bij het leven en het brengt heel wat met zich mee. Daarom dat mensen er meer zouden moeten over lezen of over praten zodat het een stukje echt van het leven worden kan.

    Zelf heb ik er nog niets over geschreven maar met jouw vraag ga ik er wel iets over schrijven. Want het komt uit het Boeddhisme, en je zal het dan kunnen lezen op mijn blog.

   3. Idd, het maakt niet uit, overal waar mensen zijn, wordt er geleefd en is er ook sprake van ‘ dood ‘ . Ik lees en zie je blog heel graag tegemoet!! Namaste voor nu en dank je wel voor de interactie !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s